Operatie Schone Schijn – Jan Peeters

Klik hier voor het originele artikel in Katholiek Nieuwsblad.

Zou het dan toch waar zijn dat er verschillende universa naast elkaar bestaan? Op 7 februari lieten de Nederlandse bisschoppen en de religieuze oversten weten dat er een ‘coulancefonds’ komt. Daaruit kunnen misbruikslachtoffers van een onwillige congregatie toch financieel worden gecompenseerd.

Op 8 februari verklaart VVD-kamerlid Van der Steur dat er een nieuwe hoorzitting komt over het kerkelijk misbruikschandaal waarbij de Kamer wil weten of er bij de Kerk de bereidheid is voor zo’n fonds. Ook zou de klachtenprocedure niet altijd even gladjes verlopen. Daarover deed voorzitter Wiel Stevens van de Klachtencommissie onlangs een boekje open: een derde van de klachten moet ongegrond worden verklaard bij gebrek aan steunbewijs. Met pijn in het hart, zei hij erbij.

Steunbewijs gaat juist het probleem worden bij de misbruikslachtoffers in instellingen en pleeggezinnen onder overheidstoezicht, liet Rieke Samson onlangs aan de Kamer weten. Zij publiceerde vorig jaar oktober haar onderzoek dat parallel liep met dat van Deetman in de Kerk.
Lees het hele artikel op de site van Katholiek Nieuwsblad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *