Het bedrog van de eeuw – Patrick J. Buchanan

Dit is een vertaling. Klik hier voor het originele artikel in het Engels.

Met de publicatie van “On the Origin of Species” in 1859, was de jacht geopend op de “ontbrekende schakel.” Roem en rijkdom wachtte de wetenschapper die de schakel vond die het gelijk van Darwin aantoonde: dat de mens uit een aap is geëvolueerd.

In 1912, succes! In een zandgroeve nabij Piltdown in East Sussex werd een schedel van een mens gevonden met de kaak van een aap.

“Darwin Theory Proved True,” schreeuwden de krantenkoppen.

Evolutie-sceptici werden aan de schandpaal genageld en drie Engelse wetenschappers werden geridderd voor het valideren van Piltdown Man.

Pas in 1953, nadat generaties biologiestudenten over Piltdown Man werden onderwezen, bleek uit nadere inspectie dat de schedel aan een middeleeuwse Engelsman toebehoorde, de botten geverfd waren zodat ze ouder leken en de kaak van een Orang-oetang afkomstig was, waarvan de tanden waren afgevijld, om ze menselijk te doen lijken.

De wetenschappelijke ontdekking van de eeuw verwerd tot het bedrog van de eeuw. Maar Piltdown Man was niet alleen. Ook was er Nebraska Man.

In 1922 identificeerde Henry Fairfield Osborn, president van het American Museum of Natural History, een fossiel van een tand als behorende tot een aapmens. Hij gebruikte zijn ontdekking om William Jennings Bryan, die toen recentelijk was verkozen tot congreslid, te bespotten als “de meest aanzienlijke primaat die de staat Nebraska tot nu toe heeft voortgebracht.”

Nadat hij echter was uitgenodigd om in het Scopes trial te getuigen, verontschuldigde hij zich. Want in 1925 was de tand van Nebraska Man getraceerd tot een wild zwijn. De creationist Duane Gish, een biochemicus, merkte het volgende over Osborn´s Nebraska Man op: “Naar mijn overtuiging is dit een geval waarin een wetenschapper een mens uit een varken maakte, waarop het varken een aap van de wetenschapper maakte.”

Deze verhalen worden schitterend verteld in “The End of Darwinism” uit 2009 van Eugene Windchy. Maar als Piltdown Man en zijn Amerikaanse neef Nebraska Man het bedrog van de 20ste eeuw belichaamden, dan is de opwarming van de aarde het grote bedrog van de 21ste eeuw. In enkele maanden zijn de volgende feiten aan het licht gekomen:

  • Het Intergovernmental Panel on Climate Change van de VN baseerde zijn rapport uit 2007, waarin beweerd werd dat gletsjers in de Himalaya smelten, op een artikel in een populair wetenschappelijk tijdschrift uit 1999. Dat artikel was gebaseerd op één interview met een relatief onbekende Indiase wetenschapper die meldde dat dit pure “speculatie” was, door geen enkel onderzoek gestaafd. De IPCC gaf bovendien de verkeerde datum 2035 weer waarop de gletsjers zouden smelten. De Indiër dacht aan 2350.
  • Het rapport van de IPCC waarin beweerd wordt dat opwarming van de aarde 40% van het Amazone Regenwoud zal vernietigen en de Afrikaanse oogsten met 50% zal verminderen is paniekzaaiende propaganda gebleken.
  • Het IPCC raport uit 2007 verklaarde dat 55% van Nederland onder zeeniveau ligt, een overdrijving van 100 procent.
  • Terwijl eindeloos wordt geklaagd over de ijskappen op de polen, horen we bijna niets van het rapport uit 2009 van de British Antarctica Survey, waarin wordt gesteld dat de ijskap van Antarctica al 30 jaar met 100.000 vierkante kilometers per decennium is gegroeid. Dat komt neer op 10.000 vierkante kilometers nieuw Antarctisch ijs per jaar.
  • Hoewel Amerika één van de ergste winters ooit onderging, terwijl het orkaanseizoen van 2009 een van mildste was, zeggen de opwarmers dat dit niets bewijst. Maar toen onze winters mild waren en het orkaanseizoen van 2005 vier enorme stormen, waaronder Katrina, naar de kust van de VS bracht, zeiden de opwarmers dat dit hun theorie staafde.

Je kunt niet van twee walletjes eten.

Het Climate Research Center van East Anglia University, dat de wetenschappelijke ondergrond voor het IPCC verzorgt, heeft klaarblijkelijk de basale gegevens waarmee een toename van de temperatuur in deze eeuw wordt geclaimd uit het rapport gelaten. En een hacker in diens emailbestanden kwam erachter dat CRC “wetenschappers” de publicaties van afwijkende zienswijzen heeft geblokkeerd.

Waar we in een jaar tijd zijn achtergekomen: IJsberen zijn niet aan het verdwijnen. Het zeeniveau is in de verste verte niet de 6 meter aan stijgen, die voor deze eeuw voorspeld was. Steden zinken niet weg. Stranden verdwijnen niet. Temperaturen zijn sinds eind jaren ’90 niet meer aan het stijgen. En, historisch gezien, is onze opwarming van de aarde niet zonder precedent.

Tien jaar geleden schreef Dennis Avery van het Hudson Institute dat de aarde van 900 tot 1300 met 4 tot 7 graden Fahrenheit opwarmde, een tijdperk dat bekend staat als het Middeleeuws Optimum.

Hoe vreselijk was het?

“De Vikingen ontdekten en koloniseerden Groenland rond 950. Groenland was toen zo warm dat duizenden kolonisten zichzelf onderhielden door veeteelt op wat nu bevroren toendra is. Tijdens deze opwarming van de aarde, bouwde Europa de overal opbloeiende kastelen en rijzende kathedralen die met hun grootte, schoonheid en bouwkunst zelfs vandaag de dag nog toeristen verbazen. Deze kolossale gebouwen vereisten de investering van miljoenen manuren – die konden worden bespaard op landbouw dankzij betere oogsten.”

De huidige opwarmingshysterie is het bedrog van de 21ste eeuw. H.L. Mencken had gelijk: “Het doel van praktische politiek is om de bevolking gealarmeerd te houden – en zodoende schreeuwend om in veiligheid te worden gebracht – door het te teisteren met eindeloze kolonnen spoken, die allemaal ingebeeld zijn.”

Bron: The American Cause